Voorbeeldbrief

Afzender:

( Naam )
( Adres )
( Postcode, Plaats )

Aan:

(Naam bedrijf)
Ter attentie van ( Naam contactpersoon )
( Adres )
( Postcode, Plaats )

Maastricht, 10 mei 2010

Betreft, ( open sollicitatie …….. )

Geachte heer/mevrouw ( naam contactpersoon )

Het bedrijf ( naam sollicitatieplek ) lijkt mij een prettige winkel waar een goede werksfeer heerst. Uw bedrijf heeft meerdere malen mijn aandacht getrokken daarom zou ik graag in aanmerking willen komen voor een functie in het bedrijf. Mijn voorkeur heeft een baan in de ( jouw voorkeur ) maar als er geen mogelijkheid voor is spreekt mij ook een functie als …… aan.

Ik heb soortgelijke ervaring opgedaan in bedrijf ( …… ) gevestigd in Maastricht waar ik 5 jaar heb gewerkt als ……. Omdat ik toe ben aan iets nieuws en wil groeien ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan waar ik zowel mijn huidige ervaring kan toepassen als nieuwe dingen te leren.

Door mijn huidige baan heb ik leren werken onder stress volle omstandigheden omdat het er vaak erg druk is en het personeel geleerd wordt op een correctie doelgerichte manier de klanten zoveel mogelijk van dienst te zien ben ik van mening dat ik een functie in uw bedrijf goed kan vullen.

Ik hoop dat ik uw interesse heb kunnen wekken met deze brief en hoop dat u mij zult uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Met grote belangstelling zie ik uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

( Naam )

( Handtekening )

Bijlage je c.v.